Transglutaminaasi on elintarvikelisäaine, se on entsyymi, joka muodostaa ristikkäisiä sidoksia proteiinimolekyylien välillä.
Pääasialliset tuotealueet, joissa käytetään Transglutaminaasia: lihatuotteet, makkara/ kinkkutuotteet, merenelävät, leipomotuotteet, maitotuotteet ja vegaanituotteet.
Transglutaminaasin käytössä on etuja:
* Parantaa lihan rakennetta ja sitoutumista lihapaloihin
* Vähentää fosfaattien määrää
* Vähentää vedenhukkaa kypsennysprosessien aikana
* Parantaa lopullista rakennetta vähäsuolaisissa tuotteissa
* Parantaa rakennetta ja elastisuutta
* Lisää geelin lujuutta, helpottaen proteiinin häviämistä
* Vähentää kumien ja gelatiinien määrää
jne.
Suurin sovellusalue on: lihatuotteet, maitotuotteet, merenelävät, leipomotuotteet, juusto/rahkatuotteet, vegaanituotteet.